TYROLIT Cutting Pro Competition 2023/24: Världsturné

TYROLIT Cutting Pro-tävlingen startade våren 2023 för femte gången. Ett särskilt höjdpunkt i år är att det kommer att vara första gången i turnéns historia där en person ska koras med världsmästartiteln i finalen i Hall i Tirol den 21 februari 2024!
 

Cutting Pro-tävlingen

TYROLIT Cutting Pro-tävlingen är den enda tävlingen i världen inom väggsågning, kärnsågning och handsågning. Med Cutting Pro-tävlingen vill TYROLIT ge en sportig touch till betongsågning och borrning. Professionella användare står i centrum för tävlingen: styrka, kunskap och ambition avgör vem som vinner och vem som förlorar.
 
Innan finalen hålls nationella mästerskap i upp till 20 europeiska länder. Vinnaren och andraplatsen i den nationella tävlingen kvalificerar sig och har därefter möjligheten att visa upp sina färdigheter i själva finalen. TYROLIT Cutting Pro-tävlingen 2023/24 kommer att hållas som ett världsmästerskap för första gången. I finalen den 21 februari 2024 i Hall i Tirol kommer gäster från hela världen (Australien, USA, Förenade Arabemiraten, Saudiarabien och Indien) att öka antalet deltagare genom att få ”wildcards”. Detta kommer att göra det möjligt för första gången att säkra titeln som Världsmästare i TYROLIT Cutting Pro-tävlingen.

Tävlingsdiscipliner

Kärnborrning

Utmaningen med denna övning är att snabbt installera borrutrustningen och exakt och snabbt montera borrhuvudet. Ett perfekt borrat hål är resultatet av uppgiften.

TYROLIT Kärnborrmaskiner

Handsågning

Ett betongrör ska delas med två snitt genom att använda en ringsåg. I denna övning är säkerhet viktigt.

TYROLIT Handsågar

Väggsågning

Ett eller flera snitt kan användas för att såga en betongblock med armering med en förmonterad väggsåg så snabbt som möjligt.

TYROLIT Väggsågar

Årets turnédatum:

Nationell kvalificering Storbritannien19 april 2023Rotherham, Storbritannien
Nationell kvalificering Sverige12 maj 2023Göteborg, Sverige
Nationell kvalificering Schweiz2 juni 2023Eptingen, Schweiz
Nationell kvalificering Östeuropa6 september 2023Maisach, Tyskland
Nationell kvalificering Tyskland/Österrike7 september 2023Maisach, Tyskland
Nationell kvalificering Frankrike23 september 2023Paris, Frankrike
Nationell kvalificering Spanien25 september 2023Paris, Frankrike
Nationell kvalificering Italien12 oktober 2023Thiene, Italien