Prisförfrågan

Salg: (+46) 031-58 33 90
E-post: orderbygg-se@tyrolit.com

Skriv till oss

Kjerneboring - Ikke bare forstå hva du gjør, men hvordan du skal gjøre det! - DEL 2: FORANKRING

Kärnborrning – Inte bara att förstå vad du gör, utan också hur du göra det! – DEL 2: FÖRANKRING

I föregående Inlägg skrev vi om vattnets betydelse vid kärnborrning, som är 1 av 4 viktiga element för att uppnå effektiv kärnborrning.
I detta inlägget skall vi förklara punkt nummer två som är; förankring.

Har du inte läst första delen om kärnborrning och vatten ? Läs det här!

MONTAGE– Ordentlig förankring av borrstativet är också mycket viktig för att uppnå effektiv borrning. Den bäste metoden för att fästa ordentligt är att använda ett slagankare med rätt storlek. Typ 50x15x12mm. Att använda en vacuumpump är också ok så länge underlaget är ganska slätt och gummipackningen i vacuumfoten är i bra skick. En del borrsystem har också möjlighet att «stämpa» en teleskopisk stötta mellan golv och tak, man skall då vara observant på att detta kan orsaka böjning i pelaren så att man får onödig friktion.

Man skall aldrig stå på borstativsplattan för att hålla den på plats! Detta är mycket farligt för dig som operatör och det ger dig för låg borrhastighet. Trycket på segmenten blir för lågt och borret vill sluta att skära. Ett borrstativ skall sitta ordentligt  fast i underlaget och skall ha minimalt med glapp mellan pelare och matarhus. Tänk på detaljerna!

I nästa inlägg skall vi förklara den tredje punkten för att kunna kärnborra effektivt: Att välja rätt varvtal på borrmotoren.