Prisförfrågan

Salg: (+46) 031-58 33 90
E-post: orderbygg-se@tyrolit.com

Skriv till oss

tgd-teknologi

TGD®-teknologi – Vad är det?

TGD är en term som vi använder ofta när vi pratar om våra diamantklingor och kärnborr. Detta är våra absolut bästa segment. TGD är en förkortning för Tyrolit Grain Distribution. Diamantsegment med TYROLITs TGD-teknologi består av diamanter som är intelligent placerade i ett system genom hela segmentet. Detta ger jämn belastning, optimerad kylning och konstant hög kapningsförmåga. Det minskar också maskinens belastning och förlänger dennas livslängd.

Vanliga frågor om TGD®-teknologi

Varför ska jag välja TGD?

Därför att segmenten är väldigt universella. Om du borrar eller sågar i betong, armering, granit eller tegel så funkar dom hela tiden. Slitaget i abrasiva material är inte heller mycket större än i betong.

Kostar dem mer än vanliga verktyg?

Ja, dem kan ha ett något högre pris, men på grund av ökad livslängd kommer du att sänka din totala diamantkostnad under året! Skärhastigheten är också imponerande hög. Det är inte så att långsiktiga vinster äts upp av högre arbetskraftskostnader.

Finns det flera typer?

Ja, vi har flera typer av dessa segment, men det är inte som förr i tiden att bindemedlet är mjukt eller hårt. Idag är bindemedlet nästan detsamma för dem olika typerna. Ett så kallat ”hårt” segment har en större diamantkoncentration än ett ”mjukt” segment. Om du har en mycket stark maskin bör du ha mer diamant. Om du kör en maskin med låg effekt vill vi att du använder verktyg med lägre koncentration.

Gul = Low Power | Grön = Medium Power | Blå = High Power

Dina fördelar med att använda TGD

  • Lång livslängd
  • Hög skärförmåga
  • Förbättrad effektivitet